Acillll bakın lütfennnnn

paydaları birbiriyle çarpıp sonra toplarsak;
(1-B + 1 -A)/(1 - B - A + A.B) olur.
daha sade haliyle;
[2 - (A+B)]/[1 - (A+B) + A.B] olur.

kökler toplamı(A+B) = -b/a (formül) = -2
kökler çarpımı(A.B) = c/a (formül) = -4
yerlerine yazarsak;
[2 - (-2)]/[1 - (-2) + (-4)] olur.
= 4/-1
=-4

Ya zahmet olmayacaksa bir kağıda yazabilir isin lütfen bu konuda çok kafam karışıyor biraz soru üzerinde bakmam lazım. Eğer vaktin varsa kağıda yazarmısın

1 Beğeni


Anlamadığın yerleri sorabilirsin.

Anladım çok sağol gerçekten

1 Beğeni